Om Mobitel

Om MobitelMobitel har sålt telefonväxlar sedan Televerkets monopol upphörde

Mobitel grundades 1989 av Christer Lundin och sedan dess sålt telefonväxlar, mobiltelefoner och all annan telekomutrustning. 1988, året innan Mobitel startade, så upphörde dåvarande Televerkets växelmonopol. Mobitel började då som återförsäljare till Licensia AB att sälja Koreanska Goldstar telefonväxlar, numera heter dom LG.

Spännade 90-tal

Hela 90-talet var spännande, det hände otroligt stora förändringar i hela telecombranchen. Televerket blev Telia AB och plötsligt befann sig bolaget i en het marknad som aldrig skulle mattas ut, åtminstone fram till det stundande Millenieskiftet.

Telia Handel

I början av 1995 fick Mobitel ett samtal från Telia, som låg i startgropen för ett helt nytt tänkande: Återförsäljare för Telia genom det nystartade bolaget Telia Handel AB. Mobitel hoppade (inte självklart) på tåget, och blev en av Sveriges första återförsäljare för Telia.

Billigare telefonräkning

Vem har inte retat upp sig på dessa telefonförsäljare som i tid och otid ringer och påstår sig ha det bästa erbjudandet? Mobitel och Christer Lundin är en av pionjärerna inom telefonförsäljning och billigare telefonräkningar. Hösten 1995 så började Mobitel sälja billigare telefoni till företag. Prisplan 153 eller Prisplan 162 som gav upp till 25% rabatt på all trafik var dom mest populära prisplanerna. Mottagandet var enormt, och enda gången kunderna tackade nej, var då dom redan tecknat ett avtal. Succén var därmed ett faktum, och en helt ny trend tog fart: Telefonförsäljare